torsdag 5 september 2013

5 september

En bunker byggd vid tiden för Första Världskrigets utbrott. Man fruktade ett angrepp österifrån och uppförde därför en hel försvarslinje som utgick från Värtan och sträckte sig ända till Sollentuna, den kallades Norra försvarslinjen. Just den här bunkern återfinns i Arningeområdet där den på ett mycket förtroendegivande sätt överblickar Arningeleden. Såg just Leif Mannerström laga pannbiff med lök i TV, det såg gott ut. Han använde både riven och hackad lök i smeten, dessutom kokt potatis samt kikkomansoja och kalvfond. Till biffen serverades kokt potatis och pressgurka. De gamla på hemmet åt som de aldrig gjort förr. Hösten är ju en tid för husmanskost. Man slipper konstiga sallader och annat jox, istället dyker den riktiga maten upp på tallrikarna. Det kan vara kalops, pepparrotskött, rotmos & fläsklägg med mera. Just nu finns det billig sådan på Willys. De hade laddat upp ordentligt i köttdisken. På grönsaksavdelningen fanns kålrötter och morötter. Kanske blir det denna paradrätt till helgen. På tal om mat har jag just börjat läsa "Farligt att förtära" av Maria Lang. Det var hennes opus två och den utspelas i läroverksmiljö. Kan tillägga att det inte var fläsklägg som var farlig att få i sig, utan arsenik. Den bör man hålla sig undan ifrån för den har döden i släptåg. Tyvärr verkar den svenska äldrevårdspolitiken ha detsamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar