måndag 16 december 2013

16 december

Halva månaden har gått, löjligt att ge upp nu när det bara är 16 inlägg kvar. Av andra inläggningar torde inlagd sill vara den vanligaste, speciellt så här i juletid. Det finns många sorter - löksill, dillsill, senapssill, skärgårdssill, glasmästarsill, med mera. Personligen tycker jag att den vanliga inlagda smakar bäst, jag vill helst ha sill utan krusiduller. I varje fönster hänger nu en julstjärna. En del är av papper, andra av metall. Vissa är större, mindre modeller finns också. Med de av papp finns alltid känslan att de ska fatta eld. Läser just nu "Den blå vänthallen" av Viveca Lärn. Vissa partier utspelas i Lysekil. Vi var där förra året, det är en trevlig stad. Järnvägen dit är visserligen nerlagd men spåren dit och stationshuset finns kvar. Jag är lite bekant med en kille från Lysekil. Han heter Bengt. Förra året vid den här tiden träffade jag honom på ICA där han stod och klistrade frimärken på julkort. Jag sa: "Är det inte Bengt från Lysekil?". Först svarade han: "Nej, det är det inte". Sedan sa han: "Jo, det är det ju". Han visste inte riktig vem han var, han hade drabbats av total julstress. Det kan hända den bäste. Oerhörda mängder av eternithus fanns i Lysekilstrakten. Det är de enda som står emot hårt väder från Västerhavet, andra typer av väggbeklädnader håller inte måttet. Men eterniten är förstås mindre bra ur andra aspekter. Till de inlagda sillarna kan läggas midsommarsill, fransk löksill samt tomatsill. Glöm för all del inte vitlökssillen. Jo, gör det förresten. Släng in lite matjes istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar